Organisatie

Over de hoofdtrainer van sportschool Sonkei

Ik ben Henk en doe al ruim 44 jaar aan meerde Martial Arts vormen zoals Taekwon-Do, Hap Ki Do en Kun Do daarnaast heb ik ook ruim tien jaar conditietraining bij een gymvereniging gegeven.

In mijn nog steeds actieve loopbaan in de martial arts heb ik meegedaan met diverse Europese en Wereldkampioenschappen. Ik ben lid geweest van het internationaal demonstratieteam en ben hoofd van het technisch opleidingsteam geweest.

Nu ben ik voorzitter van de Landelijke stichting Dutch Taekwon-Do Federation (DTF). En voorzitter van de examencommissie van de DTF voor het afnemen van zwarte band examens.
In het Taekwondo heb ik de 7e dangraad behaald wat de hoogste dangraad is waarvoor je examen kan doen. Daarnaast heb ik alle leraar diploma’s en scheidsrechters diploma’s gehaald die in het Taekwondo te halen zijn.

In Hap Ki Do heb ik een tweede dangraad behaald, en heb de lerarencursus kickboksen gevolgd bij SKMO en AALO, ook de kickbag cursus bij de AALO gehaald.

Dit betekend echter niet dat ik gestopt ben met leren. De jeugd van tegenwoordig is anders dan de jeugd van 30 jaar terug. Ook de manier van lesgeven is veranderd. Was het vroeger meer van veel herhalen en doen wat de leraar zegt, komt er nu meer pedagogiek (opvoedkunde) bij kijken.
Dit is een hulpmiddel waarmee de leraar de kinderen maar ook volwassenen meer kunnen betrekken bij Taekwon-Do. De laatste tijd ben in ook bezig met het trainen van mensen met een beperking.

Ook op technisch gebied blijf ik niet stilzitten, ik geef lessen aan andere leeraren op zowel technisch gebied als op de nieuwe zienswijzen om les te geven. Deze nieuwe zienswijzen integreren in het lesgeven en het hierdoor nog interessanter voor de beoefenaars van het Martial Arts te maken geeft mij zeer veel voldoening.

Ik blijf met veel plezier en enthousiaste mij inzetten om de mooie Martial Arts door te geven aan de jeugd en anderen die hierin interesse tonen.